fbpx Grup IMAN i IMANcorp Foundation s’uneixen a l’Aliança per la FP Dual | IMAN - Corporate
Home > Esdeveniments i darreres noticies > Grup IMAN i IMANcorp Foundation s’uneixen a l’Aliança per la FP Dual

Grup IMAN i IMANcorp Foundation s’uneixen a l’Aliança per la FP Dual

Grup IMAN i IMANcorp Foundation s’uneixen a l’Aliança per la FP Dual
News
13/06/2017

L’Aliança és una iniciativa promoguda per la Fundació Bertelsmann, la Fundació Princesa Girona, la Confederació Espanyola d’Organitzacions Empresarials (CEOE) i la Cambra de Comerç d’Espanya amb la finalitat de crear una xarxa estatal d’empreses, centres i institucions compromesos amb el desenvolupament d’una FP dual de qualitat en Espanya que, por un costat, afavoreix l’ocupabilitat dels joves espanyols i, per un altre costat, permeti a las empreses contractar a professionals amb la formació que millor s’adapti a les seves necessitats.

Per el Grup IMAN és essencial fomentar la FP Dual en les empreses, especialment per les que realitzen processos de selecció i reclutament mitjançant la consultoria en RRHH. Per la seva part, IMANcorp Foundation té com un dels seus objectius millorar l’ocupabilitat dels joves i recolzar la FP Dual com un mecanisme pel qual els joves que estan en una etapa de formació puguin optimitzar les seves capacitats per accelerar la seva incorporació al mercat laboral. A l’acte, Xavier Núñez, Gerent d’IMANcorp Foundation, ha destacat el treball que s’està realitzant conjuntament amb l’Aliança per "crear un model pioner d’FP Dual cooperativa, en base a l’experiència en països com Suïssa o Alemanya, que compleixi amb la legislació vigent”.

En aquest sentit, Pere Lluís Parés, Director General de Grup IMAN, ha destacat precisament "el valor afegit que podria aportar aquest model a les empreses, fomentant no només la captació i el talent jove, sinó el desenvolupament d’iniciatives perquè necessitats i soluciones es trobin, tant a nivell formatiu com empresarial”. "Un dels objectius de la nostra fundació és precisament contribuir al desenvolupament d’un sistema de formació professional eficaç i eficient, d’aquí el nostre suport a iniciatives com l’Aliança per la FP Dual”, afegeix Jaume Capdevila, president d’IMANcorp Foundation.

Finalment, Francisco Belil ha volgut posar èmfasi a la importància què són empreses que es dediquen al sector de RRHH apostin per aquest model ja que "són les que tenen el contacte directe amb el mercat laboral i amb els joves que estan en ell. És imprescindible aconseguir suports de totes les àrees per difondre i impulsar la FP Dual al nostre país”.

La Formació Professional Dual és un model educatiu que combina l’ensenyament teòric al centre formatiu amb l’aprenentatge pràctic a l’empresa. Ambdós acorden com s’han de repartir els continguts i el número d’hores o dies d’estada a cada un amb l’objectiu de garantir que els aprenents adquireixin els coneixements i competències necessàries per desenvolupar la seva professió al mercat laboral.