fbpx Innovació en Robòtica Col·laborativa | IMAN - Corporate
Home > Innovació en Robòtica Col·laborativa

Innovació en Robòtica Col·laborativa

Innovació en Robòtica Col·laborativa
News
06/02/2018

El projecte guanyador es basa en un sistema de reconeixement de veu i senyals biomètriques per la reprogramació de robotsIMANcorp Foundation ha participat com patrocinador principal a la competició Tournament in Management and Engineering Skills (TIMES), celebrada al Campus de la UPC de Terrassa

Durant el concurs, en col·laboració amb l’empresa especialitzada en robòtica i tecnologia, KUKA, la Fundació va llançar un repte vinculat a la innovació la finalitat del qual consistia en que els equips participants desenvolupessin solucions entorn “aconseguir una major comunicació entre robots i humans”. Aquesta iniciativa s’emmarca dins del programa Innovation to Succeed (I2S) de IMANcorp Foundation.

Al terme de la jornada, un total de vuit equips, integrats per estudiants de diferents enginyeries, han presentat les seves propostes. El projecte guanyador es basa en un sistema de reconeixement de veu i senyals biomètriques per la reprogramació del robot. La seva facilitat de programació, sense necessitat de grans coneixements, i un sistema de mans lliures, que facilita la realització d’altres tasques durant la programació, li han donat el primer lloc en la competició.

La biometria és una tecnologia d’identificació basada en el reconeixement d’una característica física i intransferible de les persones com, per exemple, l’empremta digital, el reconeixement del patró venós o el reconeixement facial.

Xavier Núñez, gerent d’IMANcorp Foundation, ha format part del jurat dels premis de l’esdeveniment conjuntament amb Gloria Serrano, directora de Relacions Institucionals de Leita, entitat amb la qual la Fundació manté un conveni de col·laboració en virtut de la qual es desenvolupen diferents iniciatives relacionades amb la innovació i l’emprenedoria.

L’equip guanyador viatjarà a la semifinal del certamen que es celebrarà el pròxim mes de febrer a Lyon per optar per una plaça a la final de l’edició 2018 de TIMES a nivell europeu. Semifinal i Final a les que IMANcorp Foundation assistirà, de nou, com a jurat.