fbpx Foment al talent i innovació per Salvar Vides | IMAN - Corporate
Home > Foment al talent i innovació per Salvar Vides

Foment al talent i innovació per Salvar Vides

Foment al talent i innovació per Salvar Vides
News
22/06/2018

 

Terrassa, 21 de juny de 2018. IMANcorp Foundation ha atorgat el premi la primera edició d’ innovació tecnològica, Innovation to Succeed (I2S), als joves enginyers Pau Jover Font y Dani Sors Rauderell, pel disseny i desenvolupament d’un nou dron orientat a col·laborar en les tasques de rescat a l’ONG Proactiva Open Arms (POA) en les seves diferents missions en alta mar.

 

Fruit del conveni de col·laboració subscrit entre la Fundació i POA, IMAN va llançar un repte d’ innovació adreçat a joves universitaris i llicenciats per “Ajudar a salvar més vides dels refugiats en alta mar”. Un desafiament enfocat a desenvolupar noves eines que contribueixin a millorar el salvament marítim d’ embarcacions de refugiats a la deriva. El prototip de dron premiat, de fàcil maneig i transport, compta amb una nova càpsula, fabricada mitjançant una impressora 3D, que permet dipositar càrrega en les embarcacions crítiques durant el vol. Dotat d'alta autonomia, facilitarà la ubicació i comunicació bidireccional entre embarcacions a milles de distància. A més, és capaç d'aterrar en l'aigua i és resistent a les inclemències meteorològiques gràcies a la implementació de peces dissenyades i fabricades en impressora 3D.

 

 

Característiques tècniques del projecte

·         Rang de telecomunicació de control i vídeo d'alta definició de llarg abast (> 7 km) i autonomia, per sobre dels models bàsics de drons existents.

·         Facilitat de maneig, transport, pren i enlairament des d'una embarcació sense infraestructura específica per a això; disseny compacte (guardat en una motxilla mida estàndard i facilitat de desplegament (menys de 5 minuts).

·         Possibilitat de dipositar càrrega durant la volada de manera ràpida (velocitats> 50 km / h) amb un pes inicial de 0.5kg, però amb la possibilitat de ampliar la càrrega.

·         Facilitat d'acoblament, ús i manteniment (control remot, recanvi de bateries, reparacions, transport ...) amb temps de recàrrega de bateries <1.5 hores.

·         Disseny robust capaç d'aterrar en l'aigua i resistent a inclemències meteorològiques.

 

 

L'acte de lliurament del premi ha comptat amb la participació del patronat de IMANcorp Foundation. El lliurament del premi s'ha fet per part del representant del patronat de la fundació, Pere Lluís Parés, i el director d'Operacions d'Open Arms, Gerard Canals.

 

 

La creació d'aquest premi d'innovació tecnològica posa de manifest la vocació de la Fundació per a la captació de projectes que impulsin l'emprenedoria i puguin ser incorporats al món empresarial.