fbpx Ajuda a que ningú es senti sol a Terrassa | IMAN - Corporate
Home > Ajuda a que ningú es senti sol a Terrassa

Ajuda a que ningú es senti sol a Terrassa

Ajuda a que ningú es senti sol a Terrassa
News
11/10/2017

IMANcorp Foundation conjuntament amb l’Ajuntament de Terrassa ha presentat avui el repte “Ajuda a que ningú es senti sol a Terrassa”. Aquesta iniciativa té per objecte ajudar a prevenir o mitigar les situacions de soledat no desitjada o d’aïllament social. Aquest repte s’ha plantejat des de la perspectiva de com millorar la qualitat de vida a les ciutats. Alguns factors com, entre d’altres, l’escletxa tecnològica, la tendència demogràfica, les situacions de risc d’exclusió i la possible distància cultural entre alguns col·lectius, incrementen el risc de situacions de soledat  no desitjada o d’aïllament social. Aquest repte es dirigeix a dissenyar solucions que ajudin a que cap persona es senti sola a Terrassa.

El repte presentat es realitzarà a través d”Innovation to Succeed” (I2S), un programa creat per IMANcorp Foundation per potenciar la creació d’iniciatives empresarials mitjançant la proposta de reptes d’innovació dirigits a joves de la comunitat universitària de tota Espanya. Per ajudar a solucionar aquest repte, els participants han de ser capaços de presentar un projecte que combini la tecnologia amb una resposta social a la vegada que proporcioni com a resultat un model de negoci sostenible. Xavier Nuñez Martinez, gerent d’IMANcorp Foundation, comenta que la fundació “dotarà d’un premi econòmic de 3.000 euros al projecte guanyador, en el marc d’un esdeveniment que tindrà lloc a Terrassa, i a partir d’aquest moment dotarà dels recursos necessaris a l’equip guanyador per al desenvolupament de la solució proposada”.

La iniciativa es realitzarà conjuntament amb l’Ajuntament de Terrassa. El seu Tinent d’Alcalde de Cultura, Innovació i Projecció de la Ciutat, Amadeu Aguado, ha explicat en roda de premsa que amb iniciatives com aquesta es vol posicionar a la ciutat de Terrassa com un referent d’innovació oberta i creativa, fent de la innovació social un instrument per generar activitat econòmica.

El projecte comptarà, a més, amb el recolzament de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), que implicarà a la seva comunitat d’estudiants en la participació del repte, i amb LEITAT, que donarà suport a l’equip guanyador mitjançant l’accés al programa d’acceleració Kautic 40 per a l’impuls de projectes innovadors de base tecnològica.