fbpx Centre Especial de Treball | IMAN - Corporate
Home > Solucions > Centre Especial de Treball

Centre Especial de Treball

Centre Especial de Treball

Treballem amb persones amb una gran capacitat

A Diswork, el Centre Especial de Treball de Grup IMAN, apostem per treballar amb persones amb grans capacitats, persones implicades, eficaces, entusiastes i competents, de la mà d’empreses que aposten per la integració laboral i el desenvolupament de persones amb diversitat funcional.
Per això, oferim serveis de qualitat, competitius i adequats a les necessitats de tot tipus d’empreses. El nostre mètode elabora un exhaustiu anàlisis de cada lloc de treball, selecció, inclusió i, sobretot, seguiment del servei per comprovar l’adequada integració dels nostres treballadors i la màxima qualitat del servei. 
En la nostra aposta per la inclusió, oferim assessorament en la LISMI (actual Llei General de Discapacitat – LGD), a més de jurídic i laboral. En cas de ser necessari, acompanyem als nostres clients en les gestions necessàries per a la consecució del certificat d’excepcionalitat i/o en la contractació e inclusió de personal amb discapacitat en la pròpia plantilla del client.

Què oferim?

Solucions a mida, partint de les seves necessitats, donant resposta a elles a través de: consultoria, subcontractació de serveis de personal amb discapacitat o la compra de béns
Garantia i compromís de qualitat continuo
Més de 10 anys d’experiència
Orientació, supervisió i avaluació constant dels nostres treballadors per mantenir el nostre compromís amb la qualitat

Els nostres serveis

Consultoria
Assessoria jurídica, selecció i formació.
Serveis
Auxiliars, recepció amb idiomes, neteja, manipulats. Per a això s’analitza cada lloc de treball, es realitza la selecció, inclusió i seguiment del servei.
Subministres
Consumibles d'oficina, Epi 's, uniformitat i fungibles

Per què un Centre Especial de Treball?

Segons la Llei General de la Discapacitat (LGD, antiga LISMI), en les empreses de més de 50 treballadors, el 2% de la plantilla ha d’estar formada per treballadors amb una discapacitat igual o superior al 33%.
La compra de serveis o subministres a un Centre Especial de Treball és una de les mesures alternatives que permeten complir amb la Llei.
De les tres mesures alternatives, la subcontractació de serveis és la solució que ofereix una major inclusió de persones amb discapacitat.
Per Responsabilitat Social Corporativa (RSC), mostra el compromís de la seva empresa amb la inclusió del col•lectiu.