-
ESCATENFRDEPT
Accés candidats


NOTÍCIES

RSS
04/07/2016

Com buscar el teu treball d'estiu?

L'estiu és una de les èpoques de l'any en què més creix la demanda de personal qualificat, especialment en el sector serveis (hostaleria, restauració, comerç, transport, etc), on s'incrementa el nombre d'ocupacions temporals. És una època on molts estudiants aconsegueixen el seu primer contracte laboral o obtenen una ocupació que els permet incrementar la seva experiència laboral. Però, si busques un treball d'estiu, quins passos has de seguir? 
En primer lloc, tingues clar quin tipus de treball estàs buscant: sector, jornada, experiència requerida, etc. Així podràs focalitzar més la teva cerca i trobaràs els perfils que s'ajustin més a les teves necessitats. 

A més, és molt important que després de plantejar-te aquesta pregunta i perquè la teva cerca activa sigui més productiva tinguis el teu Currículum vitae actualitzat. Així quan vegis una oferta que t'interessi podràs enviar les teves dades al moment.  

També serà un punt al teu favor preparar una carta de presentació que podràs adjuntar amb el teu currículum. Això li servirà a l'empresa per conèixer-te una mica millor i tenir més referències que les dades que apareixen en el teu currículum. Allí podràs explicar per què tries aquest sector i quines habilitats o capacitats tens.  

Tingues en compte també aquesta paraula: Networking. Què és? Simplement acudir a activitats i/o esdeveniments amb la finalitat d'ampliar la xarxa de contactes professionals. No fa falta que sigui un gran esdeveniment o una jornada específica, sinó que una simple reunió amb antics companys de treball, amics o familiars pot ajudar-te a crear oportunitats laborals. 

També pots aprofitar els recursos disponibles d'internet. Els portals d'ocupació de les empreses de treball temporal ofereixen un volum d'ofertes molt elevat. A l'estiu gestionen moltes més ofertes per la naturalesa del tipus de treball i contracte que solen oferir. Per això pot ser interessant registrar-te i accedir a possibles ofertes que siguin del teu interès. 

Les xarxes socials també són un bon mètode per estar al dia sobre ofertes de treball. Moltes de les empreses publiquen en elles si necessiten cobrir vacants durant aquestes èpoques. Així que seguir a les empreses que són del teu interès pot ser clau per informar-te sobre oportunitats laborals. 

Si treballes tots aquests punts tens moltes més possibilitats d'aconseguir una entrevista laboral. Però perquè l'empresa pugui localitzar-te has d'estar disponible. Encara que pensis que estàs en els teus dies de descans fins a trobar la teva oportunitat laboral el teu telèfon ha de seguir operatiu per facilitar el contacte.
 
Quan arribi el moment de l'entrevista has de tenir clar els teus punts forts i el teu valor afegit. No hi ha res que causi millor impressió que un candidat que sap quins són els seus punts forts i perquè pot encaixar en l'empresa. Així que és molt important preparar la teva entrevista laboral.  

Recorda; una experiència laboral d'estiu pot convertir-se en una gran oportunitat. Mai se sap si el contracte pot o no allargar-se i convertir-se en més del que al principi es plantejava. O també que duri els mesos d'estiu i sigui una gran experiència. L'important és conèixer, aprendre i créixer al món laboral, perquè aquest treball d'estiu sempre sumi a la teva experiència.

Iman

C/Azcárate, 8-10 08223
Terrassa (Barcelona)